Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парад віртуозів

Із 8 до 10 грудня у Національній філармонії відбуватиметься Міжнародний фестиваль гітарної музики «Київ-2017»
07 грудня, 16:17
Фото з сайта geiger-foto.de

Відкриє форум віртуозів програма Le romantique, яку представить знаний французький гітарист Дам’єн Ланселле. Серед композицій, які виконає музикант: «Поетичні вальси» Енріке Гранадоса, «Мрія» Джуліо Регонді, «Аркуші з альбому» М. Дельпріора тощо.

 9 грудня меломани почують гру чудового іспанського виконавця Рафаеля Агірре (на фото). Невимушена і якоюсь мірою медитативна манера звуковидобування дозволяє Р. Агірре харизматично і дуже по-особливому «прочитувати» відому гітарну класику. Його програма представить твори іспанських та латиноамериканських авторів – Хоакіно Родріго, Франсіско Тарреги та  Агустина Барріоса.

Закриватиме фестиваль вечір, який подарує зустріч із сучасними грандами гітарного мистецтва. У програмі лунатимуть такі твори: Хоакіно Родріго, концерт «Аранхуес» для гітари з оркестром; Маріо Кастельнуово-Тедеско, Концерт №1 для гітари з оркестром; Фердинандо Каруллі, концерт для гітари з оркестром; Ролан Дієнс, концерт «Метіз» для гітари з оркестром.

У концерті виступлять : Симфонічний оркестр Національної філармонії (диригент – Ігор Палкін) і  солісти - Андрій Остапенко (Україна), Рафаель Агірре (Іспанія), П’єрлуїджі Клементе (Італія) та Дам’єн Ланселле (Франція).

Нагадаємо, фестиваль «Київ-2017» проводиться за підтримки Посольства Королівства Іспанія в Україні, Посольства Французької Республіки в Україні, Італійського інституту культури в Україні та  Французького інституту в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати